Overslaan en naar de inhoud gaan

Nieuwe seniorenwoningen aan Karspeldreef in Amsterdam Zuidoost

Image

Woonzorg Nederland bouwt aan de Karspeldreef in Amsterdam Zuidoost een nieuw zorgcluster met tachtig zelfstandige appartementen en acht groepswoningen met elk tien zorgstudio’s. Deze hebben een gemeenschappelijke woonkamer en buitenruimte. De woningen zijn bestemd voor senioren en mensen die zorg nodig hebben. Daarnaast komen er een hospice en huisarts in het nieuwe pand. Woonzorg Nederland en de gemeente Amsterdam tekenden hiervoor afgelopen week een samenwerkingsovereenkomst.

De nieuwbouw komt tussen flatgebouw Kouwenoord en het seniorencomplex Koornhorst. Vroeger stonden hier parkeergarages, die hoorden bij de K-torens en de oude Bijlmerflats. “Met de ontwikkeling op deze locatie willen we een antwoord geven op de grote vraag naar zelfstandige woningen en zorgstudio’s voor senioren”, aldus Cees van Boven, bestuurder van Woonzorg Nederland.

De ouderenwoningen zijn onderdeel van vernieuwing van de K-buurt. Er worden in totaal 1.250 nieuwe woningen gebouwd, waarvan vijfhonderd voor starters op de woningmarkt. Hiervoor werkt de gemeente samen met de buurt nog aan een nieuw stedenbouwkundig plan. Het zorgcluster wordt vooruitlopend op de vaststelling van dit plan alvast ontwikkeld. Architectenbureau KettingHuls ontwerpt het gebouw en de binnentuin. De start van de bouw staat gepland voor het najaar van 2025. De oplevering is in 2027.