Nieuwe studentenflat in centrum Amsterdam-Noord

09.10.17
Woontoren voor studenten in Noorderkwartier
Nieuwe studentenflat in centrum Amsterdam-Noord

De eerste heipalen van de nieuwe woonwijk Noorderkwartier, dichtbij het metrostation in Amsterdam-Noord, gaan nog voor het einde van dit jaar de grond in. Prominent onderdeel wordt een groot complex van De Key met 375 studentenwoningen. Daarnaast komen er in Noorderkwartier 96 eengezinswoningen en 24 kavels voor particulier opdrachtgeverschap. De wijk is onderdeel van het Centrumgebied Amsterdam Noord (CAN).

Blauwhoed en AM ontwikkelen Noorderkwartier. De woontoren voor De Key is ontworpen door Inbo Architecten. De start bouw is halverwege 2018 gepland. De eerste studenten zullen begin 2020 hun intrek kunnen nemen. De eengezinswoningen zijn ontworpen door LEVS en Ponec de Winter architecten. Inmiddels zijn alle woningen verkocht en is het bestemmingplan vastgesteld. De start bouw staat gepland voor eind 2017.
De 24 zelfbouwkavels gaan onder de noemer 'Create@Noord' naar verwachting ook dit jaar nog in verkoop. De belangstelling hiervoor is groot, aldus Jeroen Stins, senior ontwikkelingsmanager bij Blauwhoed: "Je eigen huis bouwen op een ruime kavel met een privé parkeerplaats in Amsterdam is natuurlijk een unieke kans."

Noorderkwartier maakt deel uit van Centrumgebied Amsterdam Noord (CAN), het nieuwe centrum van het noordelijke deel van Amsterdam. Het gebied ligt tussen de Nieuwe Purmerweg, de Ring A10, het Olof Palmeplein en het Noordhollandsch Kanaal en wordt in fasen ontwikkeld. In het hart van CAN ligt straks het beginstation van de Noord/Zuidlijn, waarmee Amsterdam CS binnen vijf minuten bereikbaar wordt. Blauwhoed en AM realiseerden in CAN eerder al Elzenhagen Noord (van 2007 tot 2014). Deze woonwijk bestaat uit circa 600 woningen en appartementen in verschillende typen en grootten.

NUL20 nieuws

Laatste nummer

AEDES NIEUWS