OM vervolgt oud-Rochdale directeur

26.01.2012

Het Openbaar Ministerie is van plan om oud-directeur Hubert Möllenkamp van de Amsterdamse woningcorporatie Rochdale strafrechtelijk te vervolgen. Justitie heeft dit vandaag laten weten. Dat geldt ook voor vier andere personen, die betrokken waren bij voormalige zakenpartners van Rochdale. Justitie verdenkt de vijf van fraude, zoals het aannemen of betalen van steekpenningen, valsheid in geschrifte, belastingfraude en witwassen.

Rochdale ontsloeg Möllenkamp in 2009 omdat hij zich zou hebben verrijkt. Hij zou zichzelf onder meer te veel pensioengeld hebben toegekend, onterecht gedeclareerde bedragen hebben ontvangen en financiële gunsten en diensten hebben gekregen van zakelijke relaties zonder aanwijsbare tegenprestaties.

Het OM verwacht niet dat het nog meer personen gaat vervolgen. Dat gebeurt mogelijk wel met de rechtspersonen waar de verdachten bij betrokken waren. Vervolging is niet het enige slechte nieuws voor Möllenkamp deze week. De rechtbank in Lelystad verklaarde hem dinsdag failliet. Er lopen al geruime tijd procedures waarin Rochdale 6 miljoen euro schadevergoeding van de oud-directeur eist. 

Bron
NUL20

Trefwoorden