Oplevering nieuwbouw Karspelhof eindigt met elektrische deelauto's voor bewoners

17.12.18
Karspelhof - we drive solar
Oplevering nieuwbouw Karspelhof eindigt met elektrische deelauto's voor bewoners

Bewoners van de nieuwbouwwijk Karspelhof in Zuidoost kunnen voortaan gebruikmaken van deelauto's van We Drive Solar. Ze kregen bij de oplevering van auto's en laadpalen een voordelig abonnement aangeboden. De klimaatneutrale nieuwbouwwijk met 150 eengezinswoningen, 50 koop en 100 huur, werd eind september opgeleverd. De huurwoningen zijn van Syntrus Achmea.

De energiezuinige woningen zijn voorzien van zonnepanelen, goede isolatie, groene materialen en andere energiebesparende technieken. Zo wordt de warmte uit het douchewater hergebruikt. Het verminderen van de automobiliteit is een volgende stap in het verder verduurzamen van de wijk.
We Drive Solar biedt elk huishouden in Karspelhof de mogelijkheid zijn eerste of tweede auto te vervangen door een deelauto. Abonnees krijgen één rit van 4 uur en 50 kilometer gratis per twee maanden. Dit aanbod is drie jaar geldig. De auto’s (Renault ZOE) worden geladen op zonnestroom die in de buurt wordt opgewekt. Daarnaast worden de accu's van de auto’s ingezet als buffer van de opgewekte zonne-energie uit het gebied. We Drive Solar past deze techniek al langer toe in Utrecht. Ook daar wordt samengewerkt met Syntrus Achmea en Synchroon, de ontwikkelaar van Karspelhof.

NUL20 nieuws

Laatste nummer

AEDES NIEUWS