Overlastgever uit huis geplaatst na negeren gedragsaanwijzing

21.08.17
Overlastgever uit huis geplaatst na negeren gedragsaanwijzing

Een overlastgevende huurder in Bos en Lommer is uit zijn sociale huurwoning gezet na het negeren van een zogeheten gedragsaanwijzing. Woningcorporatie Ymere gaf hem eerder dit jaar een laatste kans zijn gedrag te verbeteren. Nadat de man toch weer de fout in ging, stemde de rechter afgelopen week in met ontruiming van de woning.

Twee jaar lang treiterde de man zijn samenwonende buurvrouwen. Zo schold hij de dames urenlang uit vanwege hun geaardheid en dreigde hen te zullen verkrachten. Het stel besloot daarop hun huis te verlaten. Eerder dit jaar beloofde de man zich als een goede huurder te gedragen. Toen ging hij akkoord met een zogeheten 'gedragsaanwijzing'. Hij beloofde 'buurtbewoners voortaan met rust te laten, achter niemand aan te rennen en niemand uit te schelden.' Maar een paar weken later ging hij toch weer in de fout. Reden voor Ymere om in kort geding vertrek van de huurder te eisen.

De kantonrechter is van oordeel dat de handelwijze dusdanig ernstig is en ook dermate lang voortduurt, dat de huurder niet te handhaven is. Daarbij is van belang dat de buren niet naar hun woning durven terug te keren, zolang de man nog naast hen woont. Voor de overlastgevende huurder wordt vervangende woonruimte gezocht.

NUL20 nieuws

Laatste nummer

AEDES NIEUWS