Overslaan en naar de inhoud gaan

René Grotendorst vertrekt bij Rochdale

Image

René Grotendorst vertrekt per 1 juli bij Rochdale. Hester van Buren neemt het voorzitterschap van hem over. Rochdale houdt een driehoofdige leiding. Naast Van Buren en Nico Overdevest wordt nog een nieuwe bestuurder aangezocht.
Grotendorst heeft veertig jaar fulltime gewerkt. Hij wil meer tijd te besteden aan andere zaken. "Ik ga nog niet met pensioen, maar ik wil wel veel minder gaan werken", aldus de vertrekkende bestuursvoorzitter. "Aanvankelijk dacht ik dat het niet zo’n ingewikkelde beslissing zou zijn, maar dat viel me toch nog tegen. Ik doe mijn werk met veel plezier en het geeft extra voldoening als je maatschappelijk zinvol werk kunt doen. Een stap terug doen vond en vind ik daarom niet zo makkelijk."
Hij trad zes jaar geleden aan na de problemen rond het gedwongen vertrek van de van malversaties verdachte Hubert Möllenkamp. Grotendorst was de afgelopen jaren verantwoordelijk voor diverse ingrijpende reorganisaties. Volgens hem is het nu een goed tijdstip voor een wisseling van de wacht. "Rochdale is in rustiger vaarwater terecht gekomen. We verkeren in een andere fase. Die vraagt nieuwe initiatieven en andere accenten. En het is heel prettig te weten dat mijn collega Hester van Buren het voorzitterschap straks overneemt."
Grotendorst heeft een lange carrière in de volkshuisvesting en in de groei en vernieuwing van Amsterdam achter de rug. In de eerste helft van de jaren negentig van de vorige eeuw was hij algemeen directeur van woningcorporatie Nieuw Amsterdam. Tussen 1999 en 2010 was hij respectievelijk directeur van Bureau Parkstad en projectdirecteur Noordwaarts en Zuidelijke IJ-oevers.