Rochdale start met renovatie flats Boelelaan

25.11.13
Boelelaan, Rochdale
Rochdale start met renovatie flats Boelelaan

Rochdale is na jaren vertraging gestart met de renovatie met de eerste van haar flats aan de De Boelelaan in Amsterdam Zuid. Vanwege geldgebrek moest de woningcorporatie de renovatie in 2010 voor langere tijd uitstellen.

Deze langgerekte flat naast de VU, tegenover Station Zuid-WTC, krijgt onder andere vernieuwde entreehallen en nieuwe liften. Verder worden alle woningen voorzien van een nieuwe keuken en badkamer. Aan de buitenkant vernieuwt Rochdale de balustrades. Alle bewoners van de flat wonen tijdens de werkzaamheden in de naastgelegen flat. De bedrijfsruimtes worden omgebouwd naar 79 studenteneenheden. Naar verwachting zijn de werkzaamheden rond het 3e kwartaal van 2014 afgerond.
De woningcorporatie heeft in 2010 tal van renovatie- en sloop/nieuwbouwprojecten moeten uitstellen. De meest pijnlijke beslissing vond directeur René Grotendorst destijds het uitstel van de renovatie aan de Boelelaan. De corporatie was toen al jaren in gesprek met bewoners en in 2010 zelfs al begonnen met het uitplaatsen van bewoners. Grotendorst destijds in NUL20: "Sommigen zitten nu al enige tijd in een wisselwoning en krijgen nu van ons de boodschap dat de renovatie zeker een paar jaar wordt uitgesteld. Vreselijk natuurlijk. Maar we kunnen niet anders.”
Nu is het dan zover.

NUL20 nieuws

Laatste nummer

AEDES NIEUWS