Science Park dit najaar 500 woonunits rijker voor statushouders en andere jongeren

20.06.2018
Image
Rochdale en Stadgenoot leveren in oktober elk 250 woonunits op in het Science Park in Amsterdam Oost. De ene helft is bestemd voor statushouders en de andere helft voor studenten en jongeren in de leeftijd van 18 t/m 27 jaar. Met de universiteit is afgesproken dat de woningen  tien jaar kunnen blijven staan. 
Rochdale werkt samen met Academie van de Stad samen om de vorming van een community te stimuleren, vergelijkbaar met eerdere projecten met gemengde tijdelijke huisvesting. De naam van de nieuwe locatie is Spark Village. De zelfstandige units van Rochdale zijn 24m2 groot, met netto huren 417 euro voor jongeren 18-22 jaar en 561 euro voor oudere jongeren. Met deze prijsverschillen anticipeert Rochdale op bestaande huurtoeslagregelingen. 
Het complex van Stadgenoot bestaat uit vier bouwlagen met woonunits van 21 m2 en enkele gemeenschappelijke ruimtes, waaronder een woonkeuken. De studio's worden gebouwd door NEZZT en kunnen worden hergebruikt op andere locaties. De nieuwe bewoners kunnen naar keuze hun inrichting huren bij IKEA. Woningen en omgevingen worden rookvrij.
Voor beide complexen geldt voor een selectieprocedure.
Meer info: