Overslaan en naar de inhoud gaan

Sociale huurwoningen voor starters op de Zuidas

Image

Woonstichting de Key bouwt aan Amsterdam-Zuidas 216 appartementen voor starters op de woningmarkt. Dat zijn de gemeente Amsterdam en de woningcorporatie overeengekomen. De appartementen variëren van 25 m2 tot 60 m2.

De sociale huurwoningen komen in een door LEVS Architecten ontworpen tachtig meter hoge woontoren (Stepstone) tegenover de Vrije Universiteit. De toekomstige bewoners mogen bij inschrijving niet ouder zijn dan 28 jaar; zij krijgen een huurovereenkomst voor maximaal vijf jaar. Het complex wordt voorzien van een dakterras met een sportveld, een groene binnentuin en een gemeenschappelijke huiskamer. Ook de kleinste appartementen krijgen balkons. Met het oog op de toekomst zijn de constructie en installaties zo ontworpen dat het volgens het architectenbureau mogelijk is de appartementen te transformeren zijn naar grotere woningen. Naar verwachting worden de woningen in 2024 opgeleverd.

De sociale woningbouw is onderdeel van een groter plan om de komende jaren 2.700 woningen te realiseren in dat deel van Buitenveldert, inclusief een theater, supermarkt en basisschool. “De ontwikkeling van deze nieuwe woontoren laat zien dat iedereen welkom is in Zuidas. Het wordt een Amsterdamse stadswijk waar jonge mensen een starterswoning kunnen vinden. Juist ook in tijden van crisis vinden wij het belangrijk om hier te blijven investeren”, aldus wethouder Victor Everhardt (Zuidas).