Overslaan en naar de inhoud gaan

Start bouw 'Gershwin Brothers' aan AmsterdamZuidas

Image

Beheer Brouwershoff/Maarsen groep en Hurks hebben een overeenkomst afgesloten voor de bouw van appartementencomplex Gershwin Brothers aan de Amsterdamse Zuidas. Het gaat om de nieuwbouw van 159 vrije sector huurwoningen, winkels en een ondergrondse parkeergarage. De opdracht werd aan Hurks gegund op basis van het beste plan van aanpak en de meest interessante optimalisatievoorstellen.
In Gershwin verrijzen zo’n 1.300 woningen in uiteenlopende prijsklassen. De opdracht voor de 159 woningen in appartementencomplex Gershwin Brothers omvat kavel 13 en 15 en ligt aan de Buitenveldertselaan en De Boelelaan. Het project telt circa 22.000 m2 bvo. Op de begane grond zijn commerciële ruimtes voorzien en het geheel wordt gebouwd op een ondergrondse parkeergarage van twee lagen.
De door LEVS architecten uit Amsterdam ontworpen gebouwen hebben ieder een geheel eigen karakter. Gebouw “George” (kavel 15) is een hoog hoekgebouw met een nuchtere uitstraling. Gebouw “Ira” (kavel 13) oogt met zijn tweekleurige metselwerk warmer, is ingetogener van schaal en met zijn uitkragende balkons rijker gedetailleerd. Tussen beide gebouwen is een landschappelijk ingerichte binnentuin voorzien. De oplevering wordt medio oktober van 2017 verwacht.

Trefwoorden