Start bouw Oostpoort 7 in Amsterdam-Oost

21.09.12
Start bouw Oostpoort 7 in Amsterdam-Oost

Ontwikkelaar OCP, een combinatie van Ymere, Stadgenoot en Bouwfonds/MAB, start volgende maand met de bouw van appartementengebouw Oostpoort 7 langs de Ringvaart in Amsterdam-Oost. Het door Hollands Zicht ontworpen complex omvat dertig luxe koopappartementen. De begane grond wordt in gebruik genomen door de Hema voor uitbreiding van de bestaande winkel en twee horecabedrijven.
Architect Angela Holterman heeft alle woningen voorzien van grote balkons met uitzicht over de Watergraafsmeer en de historische gebouwen van de voormalige Oostergasfabriek. De appartementen met een oppervlakte van 66 m2 tot 215 m2 variëren in prijs van 239.000 tot 555.000 euro, inclusief afgekochte erfpacht en een parkeerplaats. Zestig procent van de woningen is op tekening verkocht. OCP-directeur Fred Langeslag spreekt van een unieke prestatie. “Creatieve, ondernemende Amsterdammers geven aan vertrouwen te hebben in de ontwikkeling van Oostpoort, het nieuwe centrum van Oost.” Oplevering is voorzien eind 2013.
Het verkoopsucces van Oostpoort 7 maakt, dat de ontwikkelaar volgende maand de 149 appartementen in de complexen Oostpoort 3 en Oostpoort 8 in verkoop doet. Uiteindelijk worden in het oostelijke deel van Oostpoort 350 appartementen, een garage met 900 parkeerplekken en 40 winkels gerealiseerd. Het is het grootste binnenstedelijke bouwproject van Nederland. Het winkelcentrum zal vanaf 2014 onderdak bieden aan vestigingen van onder meer C&A, H&M en twee supermarkten.
Later volgt ontwikkeling van het westelijke deel van het gasfabriekterrein. De oorspronkelijke bouwplannen worden gewijzigd. OCP is nog met de gemeente in onderhandeling over het schrappen van appartementen ten behoeve van uitbreiding van het aantal eengezinswoningen.

NUL20 nieuws

Laatste nummer

AEDES NIEUWS