Overslaan en naar de inhoud gaan

Start bouw vrije sector huurwoningen Zuidas

Image

AM is begonnen aan de bouw van een complex met bijna tweehonderd vrije sector huur appartementen aan de Amsterdam-Zuidas. Het Bouwfonds Residential Fund neemt de woningen met bijbehorende voorzieningen aan de Mahlerlaan in belegging. Oplevering is voorzien eind 2016. Met de start van Summertime wordt aan de Zuidas de tweeduizendste woning gerealiseerd.
De gemeente Amsterdam selecteerde AM en Bouwinvest na een tenderprocedure voor de ontwikkeling van huurwoningen in het middensegment. De opgave is op deze kavels een appartementencomplex te creëren met een sterke identiteit en eenheid; duurzaam en groen met een levendige uitstraling. Architectenbureau SeARCH heeft voor een opzet met twee bouwblokken gekozen. De gebouwen lopen taps naar elkaar toe. De toekomstige bewoners krijgen zo maximaal uitzicht.
“Summertime gaat een belangrijke bijdrage leveren aan de ambitie van de gemeente om de Zuidas verder te ontwikkelen tot een aantrekkelijk en gemengd stadscentrum voor wonen én werken. Er is een grote vraag naar middeldure huurwoningen in Amsterdam. Met Summertime bieden we woningen in dit segment aan,” aldus wethouder Laurens Ivens.
Summertime omvat in totaal 197 vrije sector huurwoningen (2- en 3-kamerwoningen en lofts met een oppervlakte van 60 m2 tot 100 m2) en een parkeergarage met 165 plaatsen. Ook is er commerciële ruimte voorzien en wordt er een kinderdagverblijf in het gebouw gevestigd. De bouw is in handen van BAM Woningbouw Amsterdam.