Start woningbouw tweede fase Emerald Amsterdam-Zuidoost

25.09.15
Start woningbouw tweede fase Emerald Amsterdam-Zuidoost

Gebieds- en vastgoedontwikkelaar AM en Syntrus Achmea Real Estate & Finance beginnen aan de tweede fase van het plan Emerald in Amsterdam-Zuidoost met zestig vrije sector huurwoningen en veertig koopwoningen. Deze woningen worden naar verwachting na de zomer van 2016 opgeleverd.
Emerald wordt een nieuwe woonwijk gelegen tussen de Daalwijkdreef en Egoli in de E-buurt. Het plan omvat in totaal honderd vrije sector huurwoningen in het middeldure segment plus 76 koopwoningen, waaronder 46 rij- en hoekwoningen, 24 twee-onder-een-kapwoningen, zes appartementen en vijf vrije kavels. Syntrus Achmea Real Estate & Finance neemt de huurwoningen in portefeuille namens haar opdrachtgevers. De nieuwe wijk kenmerkt zich door afwisselende woonsferen met een grote variatie in kleur- en materiaalgebruik. Het ontwerp is van Steenhuis Bukman Architecten. De bouw van zowel de koop- als de huurwoningen is in handen van BAM Woningbouw.
"De uitstraling van de woonstraatjes en de individuele gevels is zo gekozen dat er een echt buurtje zal ontstaan waar de bewoners zich thuis kunnen voelen. Zeker in Amsterdam, waar weinig eengezinswoningen worden gerealiseerd, is dit plan een welkome aanvulling voor de beleggingsportefeuilles van onze opdrachtgevers. De samenwerking met AM heeft ervoor gezorgd dat er meer keus is uit koop- en huurwoningen en eveneens dat er een goede voortgang wordt gemaakt met de bouw, zodat dat bewoners niet lang in een bouwomgeving wonen,” aldus ontwikkelingsmanager Evert Meijer van Syntrus Achmea Real Estate & Finance.
De ontwikkeling van Emerald is gebaseerd op het Business Model ‘I AM YOU’ van AM, waarbij ontwikkeld wordt op basis van conceptuele kracht, innovatie en co-creatie met particulieren en partners. De ontwikkelaar heeft het aanbod daardoor zoveel mogelijk kunnen afstemmen op de wensen van belangstellenden.

NUL20 nieuws

Laatste nummer

AEDES NIEUWS