Studentenhotel aan Jan van Galenstraat

29.06.11

Studentenhotel  aan Jan van Galenstraat

City Living Student Hotel wil 717 kamers realiseren in het Elsevier-gebouw aan de Jan van Galenstraat. Het dagelijks bestuur heeft de deelraad van Nieuw-West in te stemmen met een wijziging van het bestaande bestemmingsplan om de realisatie van het studentenhotel mogelijk te maken.

Het gaat om zesduizend vierkante meter nieuwbouw en negentienduizend vierkante meter renovatie van het bestaande Elseviergebouw, een kantoorgebouw uit de jaren zestig. Het dagelijks bestuur is blij met de komst van dit studentenhotel. Stadsdeelwethouder Els Verdonk (Ruimtelijke Ordening): "Dit is een belangrijke stap in de ontwikkeling van de Jan van Galenstraat tot een levendige stadsstraat die de binnenstad met de Sloterplas verbindt".

Het concept van City Living bestaat uit een combinatie van luxe ingerichte kamers en gemeenschappelijke voorzieningen, zoals een studiezaal, draadloos internet in het hele gebouw en een 'gebouwmanager' . De verhuurder mikt op 'studenten in de laatste fase van hun studie of afgestudeerden in de eerste twee jaar van hun werkzame leven.'

City Living heeft meer dan 18.000 kamers in alle grote universiteitssteden van het Verenigd Koningrijk. Het bedrijf ontwikkelt momenteel uitbreidingsplannen in België en Nederland. In Luik is al een studentenhotel operationeel. Studenten kunnen daar kiezen uit vier verschillende kamertypes. De prijzen variëren van 110 tot 205 euro per week, met een minimum huurperiode van vijf maanden.

NUL20 nieuws

Laatste nummer

AEDES NIEUWS