Studentenhuisvesting in Nieuw-West

26.03.15
Studentenhuisvesting in Nieuw-West

Aan de Jacques Veltmanstraat in Amsterdam Nieuw-West start de nieuwbouw van 419 studentenwoningen. Het complex ligt naast het metrostation Heemstedestraat en bestaat uit twee gebouwen van vier en zeven verdiepingen, die in een U-vorm rond een binnenterrein komen te staan. De woningen op de begane grond krijgen privéterrasjes, deels grenzend aan het water.
Het gebouw wordt gebouwd door projectontwikkelaar NewCon Vastgoed. Studentenhuisvester DUWO neemt het gebouw daarna in eigendom. Vanaf de zomer 2016 zijn de woningen beschikbaar. Het ontwerp is van Butzelaar CS Architecten uit Amsterdam.

Het huidige Amsterdamse college wil deze collegeperiode 8.000 studentenwoningen toevoegen, waarvan 60 procent betaalbaar (tot de huurtoeslag voor jongeren). Deze woningen vallen grotendeels in dit segment. DUWO heeft recent haar doelstelling voor Amsterdam met 1.000 eenheden verhoogd, en zet in op een toevoeging van minimaal 2.400 eenheden en maximaal 3.300 eenheden. De studentenhuisvester realiseert momenteel in het voormalige Elsevier-gebouw in Amsterdam West 244 woningen, in Amsterdam Zuidoost 551 woningen (2e fase Spinozacampus) en aan de Boelelaan in Amsterdam Zuid 79 woningen. Na 2015 komt daar in ieder geval een gebouw met 361 woningen bij op het Zeeburgereiland, samen met de Duitse belegger International Campus.

NUL20 nieuws

Laatste nummer

AEDES NIEUWS