Syntrus Achmea breidt bezit uit in nieuwbouwwijk Oostenburg

18.03.19
Syntrus Achmea breidt bezit uit in nieuwbouwwijk Oostenburg

Syntrus Achmea wordt eigenaar van een te bouwen woningcomplex met 163 twee- en driekamerappartementen op Oostenburg, Amsterdam Centrum. De woninggrootte varieert tussen de 44 m2 en 108 m2. De bouw van het complex - in de nabijheid van café Roest - start naar verwachting deze zomer. Eerder verwierf de pensioenbelegger op Oostenburg al een project met 277 energiezuinige appartementen, 130 sociale huurwoningen van gemiddeld 37 m2, 30 middenhuur woningen tussen de 40 en 50 m2 en 117 duurdere huurwoningen van 50 tot 80 m2. De oplevering van deze woningen is voorzien in 2021. Naast de appartementen koopt Syntrus Achmea ook 2128 m2 commerciële ruimte, onder meer voor horeca en flexibele werkruimtes aan de VOC-kade. Eén van de woongebouwen krijgt een gezamenlijke daktuin, waar ruimte is voor urban farming.
De woningen worden van energie voorzien via een WKO-installatie en zonnepanelen, wat leidt tot een EPC-norm van maximaal 0,2. Daarmee zijn de woningen energiezuiniger dan wettelijk is voorgeschreven.

De woningen op Oostenburg staan niet op erfpachtgrond. Syntrus wijst er in het persbericht nog maar eens op hoe prettig het is dat er daarom geen restricties van de gemeente voor verhuur en exploitatie gelden. “Daardoor biedt deze belegging het uitzicht op een duurzaam rendement, waarmee de institutionele beleggers in ons fonds kunnen zorgen voor goede pensioenen. (...) Op de meeste andere locaties in Amsterdam kan dat momenteel helaas niet.”
Syntrus neemt beide projecten af van ontwikkelaar VORM. De 163 appartementen worden in samenwerking met bouwbedrijf Hillen & Roosen gebouwd. Het project van 277 woningen ontwikkelt VORM samen met Steenwell.

NUL20 nieuws

Laatste nummer

AEDES NIEUWS