Syntrus Achmea koopt 37 woningen in New Brooklyn in Almere

19.01.2021
Image

Syntrus Achmea Real Estate & Finance heeft 37 eengezinswoningen gekocht in Almere. De oplevering van de woningen staat gepland in het eerste kwartaal van 2022. De woningen maken deel uit van een nieuwe woonwijk, New Brooklyn, die wordt gerealiseerd bij station Almere Poort.
In totaal zullen op deze locatie 1.400 woningen komen in verschillende segmenten: sociale huur, middenhuur, vrije sector en koopwoningen. Syntrus Achmea werkt in het project samen met woningcorporatie de Alliantie en ontwikkelaar/bouwer Heijmans. De architectuur van New Brooklyn is geïnspireerd op de gelijknamige wijk in New York.

De 37 woningen die in de eerste fase naar het woningfonds van Syntrus gaan, zijn energieneutraal dankzij een uitstekende isolatie, stadsverwarming en zonnepanelen op de daken. Voor de bewoners betekent dat een comfortabele woning met een heel lage energierekening. “Deze acquisitie past precies in de strategie van ons woningfonds, die is gericht op sterke woningmarktregio’s, het terugdringen van de CO2-uitstoot en aantrekkelijke woningen voor onze huurders”, zegt fondsmanager Onno Hoff. “Almere ontwikkelt zich snel als stedelijke regio."