Overslaan en naar de inhoud gaan

Tijdelijke transformatie verzorgingshuis Nieuw-West

Image

Woonzorg Nederland transformeert het voormalige verzorgingshuis A.H. Gerhardhuis in Amsterdam Nieuw-West tijdelijk voor de huisvesting van jongeren en studenten. Leegstandsbeheerder Camelot Europe biedt nog voor de zomer in het complex aan de Slotermeerlaan een kleine tweehonderd zelfstandige studio's en 21 onzelfstandige wooneenheden aan.
De studio's variëren in oppervlakte tussen 21 m2 en 31 m2. Ze zijn standaard voorzien van vloerbedekking en gordijnen. De eerste zestig studio's en 16 onzelfstandige eenheden zijn beschikbaar voor jongeren en studenten jongeren dan 23 jaar en hebben een maximale huurprijs van 403,06 euro exclusief servicekosten. Later komen er ook woningen voor jongeren tot dertig jaar. Camelot verwacht dat begin juli alle woningen gereed zijn voor bewoning.
De afgelopen jaren was het complex al via 'antikraak' in gebruik. "We hebben nu besloten de woningen aan te passen en voor een periode van tien jaar aan te bieden voor tijdelijke verhuur", zo verklaart portefeuillemanager Judith Tillie van Woonzorg. "Daardoor kunnen we dit complex de komende jaren toch een nuttige maatschappelijke en tegelijkertijd renderende invulling geven."