Uitbreiding middensegment huur in Nieuw-West

17.12.15
Poort van Toorop
Uitbreiding middensegment huur in Nieuw-West

Wonam is op de hoek Jan Tooropstraat/Jan van Galenstraat gestart met de bouw van Poort van Toorop, een complex met 176 huurwoningen voor het middensegment. Stadsdeelwethouder Ronald Mauer ziet volop kansen voor nieuwe ontwikkelingen: “Nieuw-West biedt veel ruimte voor uitbreiding van de levendige stad. De ruimte, het groen en steeds meer leuke horeca maken het gebied in toenemende mate aantrekkelijk om te gaan wonen. Voor starters is het aantal woningen in Amsterdam nog beperkt. De huurwoningen uit het middensegment van Wonam bieden jongeren de kans hier door te groeien."

De Amsterdamse ontwikkelaar Wonam legt zich toe op het ontwikkelen van huurwoningen met twee of drie kamers in de prijsklasse tussen de 750 en 1.100 euro. Eerder realiseerde Wonam de gebouwen King en Queen tegenover het World Fashion Center (Oranjekwartier) in Nieuw-West. De Jan Tooropstraat in Overtoomse Veld ligt in de zogenaamde 'Ringspoorzone'. Dit gebied net over de ring wordt als het meest kansrijke gebied van Nieuw-West gezien voor woningen in de marktsector.
Overigens zien commerciële ontwikkelaars inmiddels ook weer mogelijkheden elders in Nieuw-West. Directeur Wonam, Robert Kohsiek: “De groei van Amsterdam vraagt om een fors aantal nieuwe woningen. In Nieuw West ziet Wonam volop kansen voor invulling van lege plekken en voor transformatie van verouderde gebouwen. Poort van Toorop is hiervan een goed voorbeeld.”
In 2015 werden er meer dan 3.000 woningen in aanbouw genomen in dit stadsdeel, voor een groot deel studio's voor studenten en jongeren.
Naar verwachting zal Poort van Toorop eind 2017 gereed zijn en start de verhuur van de woningen in najaar 2016. Het ontwerp is van de hand van architect Dam&Partners en wordt gebouwd door aannemer Smit’s Bouwbedrijf.

NUL20 nieuws

Laatste nummer

AEDES NIEUWS