Overslaan en naar de inhoud gaan

UvA brengt 650 kamers voor internationale studenten in de verhuur

Image

De Universiteit van Amsterdam verwacht dat ook na de zomer veel internationale studenten wegblijven. De universiteit biedt daarom samen met de huisvesters 650 van deze gemeubileerde kamers voor een langere periode aan andere studenten te huur aan. De woningen worden te huur aangeboden voor een periode tot februari of augustus 2021. De huren variëren van 350 tot 850 euro inclusief alle nutsvoorzieningen. DUWO biedt deze kamers aan via Rooms; De Key via StudentenWoningWeb. De studenten die daar het langste staan ingeschreven maken de meeste kans.

De coronacrisis heeft tot leegstand geleid in studentenflats. De universiteiten bereiden zich voor om ook na de zomer nog een (flink) deel van het onderwijs online te gaan geven. De kans bestaat dat daardoor ook meer Nederlandse studenten in het nieuwe collegejaar afzien van het 'op kamers' gaan wonen. Taferelen als kamperende eerstejaarsstudenten bij de start van het collegejaar blijven daardoor dit jaar wellicht uit.
De afgelopen jaren nam het aantal internationale studenten enorm toe. In 2019 stonden bijna 13.000 buitenlandse studenten ingeschreven bij een Amsterdamse universiteit of hogeschool. De te verwachten terugval aan internationale studenten zal ook de commerciële studentenverhuurders parten gaan spelen. Dat zijn organisaties als International Campus, Student Experience en OurCampus.

Trefwoorden