Van der Leij en Eigen Haard ontwikkelen in Buiksloterham

26.06.13
Van der Leij en Eigen Haard ontwikkelen in Buiksloterham

Van der Leij/Projecton en Eigen Haard hebben een realisatieovereenkomst getekend voor de ontwikkeling van een kavel tussen de Distelweg en het Johan van Hasseltkanaal in Amsterdam-Noord. De nieuwe woonwijk in Buiksloterham wordt gebouwd volgens het principe ‘bouwen voor de klant’.
De ontwikkelcombinatie bouwt de nieuwe woonwijk aan het IJ in drie fasen. De eerste fase bestaat uit 12 sociale huurwoningen, 12 vrije sector huurwoningen, 22 koopwoningen en 380 m2 bedrijfsruimte. De schatting is dat begin 2015 wordt gestart met de bouw. Oplevering is uiterlijk begin 2016.
In totaal worden op het voormalige HBW-terrein 235 woningen gebouwd en 1120 m2 bedrijfsruimte gerealiseerd. Op de tegenoverliggende locatie, de hoek van de Distelweg en de Chrysantenstraat, worden nog circa 60 woningen ontwikkeld.
Voor de koopwoningen hanteert de ontwikkelcombinatie het principe ‘bouwen voor de klant’. Samen met architectenbureau Heren 5 vinden vanaf eind 2013 workshops plaats om de woonwensen van potentiële bewoners boven tafel te krijgen. Ze kunnen onder andere meedenken en beslissen over de grootte van de woningen en de opzet van de binnentuin. In Buiksloterham komen uiteindelijk ruim 4.000 woningen.

NUL20 nieuws

Laatste nummer

AEDES NIEUWS