Veel belangstelling voor koopstudio's GAK-gebouw

14.12.2011

Veel belangstelling voor koopstudio's GAK-gebouw

Op 13 december gaven ontwikkelaar AM en woningcorporatie Stadgenoot het startsein voor de bouw van studenten- en starterswoningen in het voormalige GAK-kantoor aan het Bos en Lommerplantsoen in Amsterdam. Er blijkt  veel belangstelling voor de koopstudio's vanaf 89.500 euro.

GAK-gebouw

Het enorme complex wordt in drie fasen ontwikkeld. In de eerste fase zullen in De Studio circa 320 woningen en 2.000 m² commerciële ruimten worden gerealiseerd. Plan is deze woningen voor de start van het nieuwe studiejaar in 2012 op te leveren. 
Het voormalige GAK-kantoor is bedoeld voor studenten én starters. De woningen variëren in grootte van 30 tot 40 m² en beschikken over vloerverwarming, koeling en een eigen keuken en badkamer. Het monumentale gebouw krijgt een indrukwekkende entree, een wasserette en centrale werkruimten met wifi. Daarnaast zal een huismeester worden aangesteld. Alle 320 appartementen zijn bestemd voor de verkoop De woningprijzen variëren van 89.500 tot 130.00 euro (VON), inclusief afgekochte erfpacht voor 50 jaar.

AM werkt bij de herontwikkeling van het voormalige kantoorgebouw samen met Stadgenoot. Mocht het onverhoopt toch niet lukken de woningen te verkopen, dan neemt Stadgenoot ze in eigendom en gaat de corporatie ze verhuren. 

Ontwerp van Merkelbach

Het gebouw (1960) heeft de status van gemeentelijk monument en is een ontwerp van architect Ben Merkelbach. In de transformatie behoudt het gebouw zijn oorspronkelijke karakter. Het circa 36.000 m² grote voormalige GAK-kantoor ligt net binnen de ring in het Amsterdamse stadsdeel West. Het gebouw is inmiddels aan de binnenzijde geheel gestript. De gevels worden vernieuwd en de gemeente Amsterdam heeft een landschapsarchitect opdracht gegeven een nieuw ontwerp te maken voor het naastgelegen plantsoen.

Zie ook: In de rij voor flatje in het GAK-gebouw (Parool, 14-12-2011)
Meer informatie op
www.de-studio.nl

 

Trefwoorden