Overslaan en naar de inhoud gaan

Veel woningbouw aan de Zuidas

Image
Update 18:00

De Zuidas wordt steeds meer de bedoelde woon/werkwijk. Deze maand starten twee projecten en begin volgend jaar de volgende. Era Contour is gestart met de bouw van twee woontorens op kavel 9 en 10 in het deelgebied Gershwin. Dichterbij de RAI is de bouw van Rivers gestart, een vrije sector huur appartementencomplex, in het Zuidas deelproject Kop Zuidas. En begin 2015 start naar verwachting ook de bouw van de twee woontorens van Summertime, ook in deelgebied Gershwin (kavel 11 en 12).

De Dienst Zuidas richt zich op het afmaken van deelgebied Gerschwin, het hart van de Zuidas. Binnen zes jaar moeten daar 1400 woningen staan. Op dit moment is daar de exclusieve woontoren 900 Mahler in aanbouw. Het consortium Royaal Zuid (Bouwfonds, ERA en Eigen Haard) bouwt een mix van koop, vrijesectorhuur en sociale huur (Kavel 9). Summertime van AM/Bouwinvest gaat bestaan uit 26 dure huurwoningen en 175 middensegment huurwoningen, met ondergrondse parkeergarage. De gebouwen zijn ontworpen door Search en worden gebouwd door BAM.

Met de start van Rivers komt ook de ontwikkeling in het deelgebied Kop Zuidas, aan de rand van de Rivierenbuurt richting RAI, op gang. Rivers (van AM en Bouwinvest) bestaat uit twee zelfstandige gebouwen met 75 huurwoningen en een semicollectieve binnentuin, ontworpen door Studioninedots. BAM gaat de woningen bouwen.

 

Zie ook: Zuidas krijgt steeds meer bewoners (NUL20, juli 2014)