Verkoop atelierwoningen De Key blijft raad bezighouden

02.03.15
Verkoop atelierwoningen De Key blijft raad bezighouden

Op de commissievergadering van 4 maart vragen de raadsleden Abid en Groot Wassink om urgente stappen om verkoop van de atelierwoningen van De Key in de Rivierenbuurt te voorkomen. Directeur Leon Bobbe blijft onverkort voor verkoop van de woningen, zo laat hij in de komende NUL20 weten. "Maar als de bewoners collectief eigenaar van de atelierwoningen willen worden, dan valt er met ons te praten."
De Key is eigenaar van een complex atelierwoningen aan de Zomerdijkstraat/Uiterwaardenstraat in de Rivierenbuurt. Het gaat om betaalbare woningen voor kunstenaars. Bekende kunstenaars hebben er gewoond en gewerkt, onder wie Jan Wolkers. Het gebouw uit 1934, een staalskeletconstructie, is rijksmonument.
De Key wil ervan af. Zittende huurders kunnen hun woning kopen en anders komen ze bij mutatie op de markt. De huidige bewoners verzetten zich daartegen, omdat de huidige bestemming van atelierwoning daarmee verloren kan gaan.
Bij Bobbe vinden ze geen gehoor: "Corporaties zijn er weer primair voor het wonen. Bij die atelierwoningen stellen we grote ruimtes voor een relatief lage prijs beschikbaar. Dat geld kunnen we effectiever inzetten om andere woningzoekenden te helpen.
In de komende NUL20 staat een uitgebreid interview met Leon Bobbe.

Trefwoorden:

NUL20 nieuws

Laatste nummer

AEDES NIEUWS