Vernieuwing omgeving Amstelstation nu echt van start

14.10.14
Vernieuwing omgeving Amstelstation nu echt van start

Voor het gebied rondom het Amstelstation zijn al vele plannen gemaakt. Maar volgens de gemeente gaat er nu ook echt wat gebeuren. Als eerste wil Provast de Amstel Tower (Toren D) aan de zuidzijde ontwikkelen. Hierin komen startersappartementen in de huursector en een hotel. De voorbereidingen starten binnenkort; de oplevering is voorzien eind 2017. Het hele stationsgebied zou naar verwachting in 2021 klaar zijn.

De vernieuwingsplannen grijpen flink in de Amstelstation-omgeving in. Door de toevoeging van woningen, een hotel, winkels en kantoren moet het gebied aantrekkelijker en levendiger worden. Het hele gebied gaat daartoe op de schop. Direct voor het station komt een plein. Dat wordt mogelijk door beide wegen samen te voegen, de tramlus naar de noordzijde van het station te verplaatsen en het oude busstation aan de zuidkant in ere te herstellen.
Bewoners hebben zich sterk gemaakt voor het behoud van groen. Er komen nieuwe bomenrijen langs de nieuwe Julianalaan en er wordt een parkje toegevoegd. Dit parkje wordt na de zomer van 2015 aangelegd.

NUL20 nieuws

Laatste nummer

AEDES NIEUWS