Bouw van Our Domain maakt van Holendrecht een woonwerkwijk

01.06.2018

Op de voormalige kantorenlocatie Holendrecht Centre in AmsterdamZuidoost is het Amerikaanse vastgoedbedrijf Greystar begonnen aan de bouw van een enorm wooncomplex voor studenten, young professionals, expats en starters. Het project ligt op loopafstand van station Holendrecht en het AMC. In totaal betreft het drie units met in totaal ruim 1.500 appartementen en voorzieningen. De naam van het nieuwe complex luidt OurDomain Amsterdam South East. De verhuur start in het eerste kwartaal van 2020.

Met de bouw van het complex zetten eigenaar Greystar en projectontwikkelaar Blauwhoed de transitie in van een belangrijk deel van bedrijvenpark Amstel III. “We staan voor een enorme uitdaging in Amsterdam. De komende jaren moeten we veel betaalbare woningen bijbouwen om de stad toegankelijk te houden voor alle groepen, onder meer voor de groeiende stroom studenten, jongeren en starters op de woningmarkt. Dit is ook fantastisch voor Zuidoost. Dit gebied wordt nu echt een woonwerkwijk”, zo verklaarde wethouder Ivens van Wonen bij de start van de bouw.

In deze video van BouwWoonLeef komt naast Ivens ook Ellen Nieuweboer, projectleider Zuidoost, en Stevan Zeeman van Greystar.

Bron
AT5