Zelfbouw in Hoofddorp

21.11.16

In deze video van Bouw Woon Leef aandacht voor Nassaupark in Hoofddorp, waar zelfbouwkavels worden ontwikkeld. Het gebied wordt in fasen op de markt gebracht. Plot 1 en 4 zijn al eerder verkocht. Kort geleden kwamen de elf kavels van Plot 2 op de markt. Voor de kavels  in de grootte van 328 tot 575 m2 was veel belangstelling. Er zal moeten worden geloot onder de inschrijvers.
Nassaupark is de naam van het voormalige honkbalcomplex van Hoofddorp Pioniers in de wijk Toolenburg. Er zijn al eerder 45 kavels uitgegeven in de vrije sector, waarbij kopers als particulier opdrachtgever zijn of haar eigen woning kan laten bouwen. Binnenkort kan er worden ingeschreven op de twintig zelfbouwkavels van Plot 3; kavels vanaf 390 m2 voor prijzen waarvan Amsterdammers alleen maar kunnen dromen.
Er komt niet alleen maar zelfbouw op Nassaupark. Op plot 2 zijn nog 43 andere kavels. Die worden door een marktpartij ontwikkeld voor betaalbaar bouwen: 21 van de 43 kavels zijn bedoeld voor starters. Op 23 augustus ging de eerste paal de grond in voor de bouw van een wijk met 23 rijtjeswoningen, De Pionier. De kopers hebben in een vorm van co-creatie behoorlijke invloed op het uiteindelijke ontwerp. Dat geldt tot op zekere hoogte ook voor de buitenzijde, waar de kopers onder andere hun gevelstenen en kozijnkleuren kunnen kiezen. De Pionier is ontworpen door Mulleners + Mulleners Architecten en wordt gerealiseerd door Van Wijnen.
In het ruim opgezette Nassaupark is ruimte voor ongeveer 260 woningen.

 

www.nassaupark.nl

Bron: