Wethouder Ivens: 'Regulering middenhuur leidt niet tot rem op bouwproductie'

08.02.18
Wethouder Ivens: 'Regulering middenhuur leidt niet tot rem op bouwproductie'

Regulering van het middenhuursegment leidt niet tot een rem op de woningbouwproductie. Dat verklaart wethouder Laurens Ivens donderdag in een interview in het Financieele Dagblad. Er is volgens hem voldoende belangstelling van marktpartijen voor de bouw van woningen met een huur onder de duizend euro.

Amsterdam heeft een aantal tenders uitgeschreven voor middenhuurwoningen. Voor dit soort complexen geldt een gemiddelde huur van 850 euro per woning en de jaarlijkse huurverhoging is inflatievolgend. Dergelijke projecten moeten er voor zorgen dat ook mensen met een middeninkomen in de stad kunnen blijven wonen. Door beleggers is de afgelopen tijd gewaarschuwd voor teveel beperkingen.

"Er is een aantal pilots en bij die projecten is er voldoende belangstelling van marktpartijen, ondanks de aanvullende eisen die we hebben gesteld", aldus de wethouder. Later dit jaar volgt een evaluatie van de pilots, maar volgens hem hoeft de gemeente bij de huidige belangstelling geen andere koers te varen. Ivens zegt in het interview ook na de verkiezingen een nieuwe termijn als wethouder te ambiëren. De afgelopen collegeperiode werden in totaal 26.538 woningen in aanbouw genomen. Van deze woningen zijn er inmiddels bijna 18.000 opgeleverd.

NUL20 nieuws

Laatste nummer

AEDES NIEUWS