Wonam breidt uit met 176 huurwoningen in Nieuw-West

23.09.15
Wonam breidt uit met 176 huurwoningen in Nieuw-West

Wonam ontwikkelt 176 nieuwe middensegment huurwoningen aan de Jan Tooropstraat in stadsdeel Nieuw West. Afgelopen week is een voormalig datacentrum gekocht en na sloop wordt in december gestart met de bouw van woontoren Toorop met in totaal 176 studio’s en 2- en 3-kamerwoningen. Deze ontwikkeling past in de ambitie van Wonam om de komende jaren 2.500 huurwoningen te ontwikkelen met een huurprijs van tussen de 750 en 1.100 euro.
Sinds haar oprichting in 2011 heeft Wonam al ruim 700 huurwoningen in aanbouw en ontwikkeling genomen. Net als bij eerdere projecten wordt Toorop gekenmerkt door een mix van studio’s en 2- en 3-kamerwoningen met allen een eigen buitenruimte. Gelegen in de nabijheid van de Ring en op loopafstand van een OV-knooppunt; woontoren Toorop ligt op de hoek van de Jan Tooropstraat en de Jan van Galenstraat direct naast een metrostation. Het ontwerp van de nieuwe woontoren is van de hand van architect Dam&Partners.
Toorop wordt in belegging genomen door een nieuw woningfonds van een aantal families met een omvang van 250 miljoen euro. De woningen voor dit fonds worden ontwikkeld door Wonam zelf of in partnership met andere partijen. Naar verwachting start de verhuur medio 2016.

NUL20 nieuws

Laatste nummer

AEDES NIEUWS