Woningbouw op Cruquiuskade zonder voorverkoop

02.05.14
Woningbouw op Cruquiuskade zonder voorverkoop

De Nijs Projectontwikkeling en Hoorne Vastgoed zijn zonder voorverkoop gestart met de bouw van 88 koopappartementen aan de Cruquiuskade in Amsterdam-Centrum. Tevens worden 44 huurwoningen, een supermarkt, andere commerciële ruimten en een ondergrondse parkeergarage gerealiseerd. "We hebben veel vertrouwen in het project; bouwen doet verkopen," zo verklaart een woordvoerder.

Aan de zuidkant van het Funenpark verrijzen twee klassiek ogende woongebouwen naar ontwerp van architect Hans Kolhoff. Katharina I omvat 44 huurwoningen en acht koopwoningen. De huurwoningen komen in bezit van Eigen Haard (sociale huur) en een belegger, waarvan de naam niet bekend is gemaakt (vrije sector huur). Katharina II telt tachtig koopwoningen. Op de begane grond is een vestiging van de Vomar Voordeelmarkt voorzien.

Het koopprogramma kent heel verschillende woningtypes: van bescheiden studio's van 41 vierkante meter tot chique penthouses met oppervlaktes tot circa 124 vierkante meter. De buitenruimte bestaat overwegend uit inpandige loggia's. De prijs varieert van 150.000 euro tot 620.000 euro, inclusief vijftig jaar afgekochte erfpacht. Volgens de ontwikkelaar bestaat er veel belangstelling voor het project. Vooral voor de woningen in de hoogste prijsklasse melden zich veel geïnteresseerden.

Meer info: wonenin1018

NUL20 nieuws

Laatste nummer

AEDES NIEUWS