Woningcorporatie De Alliantie bouwt middeldure huurwoningen in Almere Zandpoort

05.06.2019
Image
Dura Vermeer bouwt voor de Alliantie 98 vrije sectorhuurwoningen in de de wijk Zandpoort in Almere (Olympiakwartier). Deze zijn verdeeld in 58 eengezinswoningen en 40 appartementen voor het midden huursegment. De appartementen komen te liggen aan het plein bij het treinstation. De uitstraling van de nieuw te bouwen woningen sluit aan bij de koopwoningen die Dura Vermeer daar al ontwikkelt.
In Zandpoort komen zo'n 550 woningen. Het wordt een levendige wijk met afwisselende buurtjes en veel ruimte voor (eetbaar) groen. In Zandpoort zijn naast koophuizen en zelfbouwwoningen ook sociale- en midden sectorhuurwoningen te vinden. 
De start van de bouw staat begin 2020 gepland. 
 
Eerder realiseerde de Alliantie in Zandpoort 58 betaalbare en energiezuinige sociale huurwoningen naar aanleiding van de de Goedhuur-prijsvraag. De opgave daarbij was woningen te bouwen met zeer lage energielasten voor een maximale kale huur van 550 euro. De Alliantie en Trebbe realiseren naast de 58 Goedhuurwoningen ook 44 andere één- en tweelaagse sociale huurwoningen in de wijk.
 
Op de foto van links naar rechts: Koert Terhürne, Directeur Dura Vermeer Bouw Hengelo, Jan van Barneveld, directeur Alliantie ontwikkeling, Martijn Rengelink, directeur Gemeente Almere bij de ondertekening dinsdag van de intentieovereenkomst op de Provada. Foto: Joni Israeli.