Woningen voor MBO-studenten

24.11.10

Studentenwoningen voor MBO-ers

In het gebouw De Tribune in de nieuwe woonwijk Laan van Spartaan in Amsterdam-West komt een studentencomplex van 67 zelfstandige woningen voor MBO-studenten. In maart 2011 ontvangen de eerste studenten de sleutel voor hun nieuwe woning.

De woningen zijn bestemd voor mbo-studenten van 18 jaar en ouder die een opleiding volgen bij het ROCvA in Amsterdam-West. Het ROC van Amsterdam bouwt een nieuwe leslocatie op Laan van Spartaan, die in 2012 gereed zal zijn. Mbo-studenten uit Amsterdam of elders kunnen straks niet alleen een opleiding volgen in een splinternieuw gebouw, maar in hetzelfde gebied ook een studentenkamer huren. Dit is uniek in Amsterdam. Voor hbo- en wo-studenten worden regelmatig studentenwoningen ontwikkeld. Dit is het eerst complex voor mbo-studenten waar zij zelfstandig kunnen wonen in de buurt van hun opleiding. Afgelopen zaterdag was er een open huis voor de ROCvA-studenten. Zij waren erg enthousiast over hun toekomstige woning.

Studentenbeheer en campuscontract

De studenten krijgen zelf een actieve rol in het beheer van het studentenhuis. Samen met professionele complexbeheerder worden ze verantwoordelijk voor het in stand houden en bevorderen van een prettig leefklimaat in het huis. Uit ervaring weet Ymere dat deze beheerstructuur zorgt voor meer betrokkenheid van studenten bij hun leefomgeving. Ook komen de bewoners meer met elkaar in contact, wat de sociale cohesie in het complex bevordert. Ymere sluit met de studenten een campuscontract af. Dat betekent dat ze na het einde van hun studie binnen 6 maanden de woning moeten verlaten. De woning komt dan weer beschikbaar voor een andere student van het ROCvA.

Nieuwe woonwijk Laan van Spartaan

In het gebouw De Tribune op Laan van Spartaan komen naast studentenwoningen ook zorgwoningen en een klim- en bergsportcentrum van Mountain Network. In het gebied komen verder 1100 koop- en huurwoningen, een nieuwe sporthal en een vestiging van Circus Elleboog. Over circa vijf jaar wordt de hele wijk naar verwachting opgeleverd. Laan van Spartaan wordt ontwikkeld door VOF De Stadstuinen, een samenwerking tussen Ymere en Bouwfonds Ontwikkeling.

Op 23 november tekenden  Rosalie de Boer, portefeuillemanager Student & Wonen van Ymere en bestuurder Gerrit Vreugdenhil van het ROC van Amsterdam (ROCvA) een samenwerkingsovereenkomst  voor het studentencomplex.

 

NUL20 nieuws

Laatste nummer

AEDES NIEUWS