Woningverhuurder biedt elektrische deelauto's aan

15.05.17
Woningverhuurder biedt elektrische deelauto's aan
update 21:00 uur​
Syntrus Achmea biedt als eerste grote woningverhuurder huurders de mogelijkheid om een elektrische auto te rijden. Daarvoor is in Utrecht een samenwerking gestart met We Drive Solar. Bij de oplevering van zeventig nieuwe appartementen aan de Oudenoord zijn vanmiddag de eerste drie auto's feestelijk in gebruik genomen. De auto’s die staan geparkeerd bij het gebouw zijn overigens ook beschikbaar voor andere abonnementhouders van We Drive Solar. Huurders bij Syntrus dienen ook een abonnement af te sluiten, maar krijgen een extra mogelijkheid voor een goedkoop instaptarief voor degenen die incidenteel rijden.
 
We Drive Solar biedt sinds begin dit jaar in Utrecht de elektrische Renault ZOE aan met een eigen laad-parkeerplek voor een vast bedrag per maand. De komende jaren wil het bedrijf in de regio Utrecht 150 tot 300 elektrische auto's op de weg krijgen. De accu's van de auto's worden opgeladen met zonne-energie die wordt betrokken bij het lokale LomboXnet. Daar draagt Syntrus ook aan bij. De komende maanden worden 115 extra zonnepanelen op het dak van de woningen aan de Oudenoord geplaatst. De accu's van de auto's worden bovendien ingezet als batterij in het wijkenergiesysteem. 
 
De woningen aan de Oudenoord zijn vandaag opgeleverd. Het gaat om een transformatieproject. Koopmans Bouwgroep heeft een voormalig kantoorgebouw omgebouwd tot een complex met zeventig appartementen met een vloeroppervlakte tussen de 48 en 70 vierkante meter. De huren variëren van 825 tot 1.100 euro. Op het achterterrein zijn 43 parkeerplaatsen beschikbaar, waarvan drie voor de elektrische auto's.

NUL20 nieuws

Laatste nummer

AEDES NIEUWS