Overslaan en naar de inhoud gaan

Woonproject In Between Places in Hilversum vanwege grote vraag voortgezet

Image

De vraag naar tijdelijke woonruimte voor mensen die vanwege scheiding of financiële problemen op straat dreigen te komen is zo groot, dat Dudok Wonen het project In Between Places doorzet. Ook al bleek het zeer lastig om de eerste tijdelijke huurders door te laten stromen naar permanente huisvesting.

Begin 2017 startte Dudok Wonen het woonproject In Between Places. De woningcorporatie stelde 22 nieuwbouwwoningen in het centrum van Hilversum beschikbaar voor mensen die, bijvoorbeeld als gevolg van een scheiding of gedwongen verkoop van hun woning, op zeer korte termijn woonruimte nodig hadden.

Het aantal aanmeldingen overtrof iedere verwachting, want liefst 400 mensen lieten weten van het aanbod van een tijdelijk huurcontract van maximaal een jaar gebruik te willen maken. Na een jaar bleek echter dat de helft van de eerste lichting van 22 uitverkoren huishoudens nog geen nieuwe woning had kunnen vinden en daardoor geen plaats had gemaakt voor nieuwe kandidaten.

De tijdelijke huurders die het niet lukte permanente woonruimte te vinden, kon uiteindelijk een aanvraag doen bij een urgentiecommissie om te voorkomen dat zij opnieuw op straat zouden komen staan. Ondanks de problemen met de doorstroming van de tijdelijke huurders, heeft Dudok Wonen onlangs besloten het project niet af te blazen maar voort te zetten vanwege de grote vraag naar tijdelijke huisvesting.

Wel heeft de woningcorporatie aangekondigd de selectie van gegadigden te veranderen, in de hoop dat daarmee een vergelijkbare situatie volgend jaar voorkomen kan worden. Wie in In Between Places wil wonen, moet aannemelijk kunnen maken binnen een jaar uitzicht te hebben op een permanente woning.