Ymere levert seniorencomplex Kadoelerbreek op

05.06.12

Ymere levert seniorencomplex Kadoelerbreek op

Donderdag 4 juni is de officiële opening van Kadoelerbreek, een nieuw seniorencomplex in De Banne van Ymere. Het complex omvat 180 levensloopbestendige woningen, vier groepswoningen, diverse zorg- en welzijnsvoorzieningen en een wijkrestaurant.

Alle  woningen zijn geschikt  voor ouderen met een rollator, twintig daarvan ook voor bewoners in een rolstoel. Alle 180 woningen (116 sociale huur, 64 markthuur) hebben een eigen buitenruimte: balkon, (dak)terras of loggia. De vier kleinschalige groepswoningen van Cordaan zijn voor ouderen met een verstandelijke beperking. In het midden van de drie woongebouwen ligt een grote binnentuin met een jeu-de-boule baan. Onder de tuin ligt een parkeergarage.

In Kadoelerbreek is een dienstencentrum  gevestigd met faciliteiten op het gebied van zorg en welzijn, zoals een huisartsenpraktijk, apotheek, fysiotherapie, oefentherapie mensendieck, thuiszorg, maatschappelijk werk, psychische hulp en activiteitencentrum. Daarnaast is er een wijkrestaurant, Coco's keuken. Deze voorzieningen zijn voor de hele wijk.

Comfortkoeling

Kadoelerbreek is voorzien van een combinatie van stadswarmte en 'comfortkoeling'. Koude wordt in de winter in de grond opgeslagen en in de zomer gebruikt voor koeling.

Het nieuwe seniorencomplex is het resultaat van een samenwerking tussen Ymere, het stadsdeel en zorg- en welzijnsorganisaties in Noord. Het ontwerp is van EGM architecten.

NUL20 nieuws

Laatste nummer

AEDES NIEUWS