Overslaan en naar de inhoud gaan

Ymere schiet energiekorting voor aan 750 huurders zonder eigen elektrameter

Image

Woningcorporatie Ymere schiet zelf de 2x190 euro energiekorting voor die huurders mislopen omdat ze geen eigen elektriciteitsmeter hebben. Dan zijn er 749. "We willen onze huurders niet in onzekerheid laten zitten. Zo krijgen ze in deze moeilijke tijd méér financiële ruimte. En we helpen de overheid om mensen op maat te helpen," aldus directeur Erik Gerritsen.

De overheid heeft besloten om alle huishoudens in november en december een 'energiekorting' van 190 euro uit te keren. Uitbetaling of verrekening verloopt via de elektriciteitsnota van het energiebedrijf. Maar dat moet je wel een eigen meter hebben. Daardoor vallen sommige groepen buiten de boot. Ymere heeft bijvoorbeeld huurders die zowel blokverwarming als géén eigen elektriciteitsmeter hebben. Gerritsen: “We hebben in totaal 749 huurders zonder eigen elektriciteitsaansluiting, want die loopt via ons. Ze betalen wel ieder eerlijk voor hun eigen gebruik. En wij verrekenen dat en sturen jaarlijks keurig een nota zoals een energiebedrijf ook doet”.

Gerritsen is blij dat het kabinet deze lastenverlichting snel heeft geregeld en begrijpt dat de overheid ook tijd nodig heeft voor het nodige maatwerk. "In vertrouwen schieten wij de energiekorting voor deze groep huurders alvast voor.” Voorzitter Wilma van Lijf van Ymere-huurdersorganisatie SHY is  blij dat Ymere meedenkt en opkomt voor haar huurders. Ze kunnen de lastenverlichting in deze tijd goed gebruiken.

Dezelfde problematiek speelt volgend jaar overigens rond het ingestelde gereduceerde gas- en elektra-tarief tot een bepaald plafond. Ook die financiële steun wordt doorgegeven via de energiemaatschappijen en bereikt dus niet zonder meer de huishoudens zonder eigen energiecontract.