Zoeklicht-campagne tegen woonfraude studenten

14.06.2012

Zoeklicht-campagne tegen woonfraude studenten

Bureau Zoeklicht wijst komende zomer nieuwe studenten in de stad op de risico's van woonfraude. Louche huurt niet lekker. Met een bijzondere prijs: een campuscontract van Ymere voor de duur van de studie.

Volgens Bureau Zoeklicht zijn studenten vaak slachtoffer van illegale door- of onderverhuur. Daarbij lopen ze grote risico's, zoals huisuitzetting, boetes of oplichting. Nieuwkomers zijn vaak niet bekend met de regels die gelden op de Amsterdamse woningmarkt. De campagne moet voorkomen dat ze slachtoffer worden van woonfraude of zelf een woning illegaal doorverhuren.

Studenten Crossmediale Communicatie van Hogeschool Inholland hebben een wedstrijdformat ontwikkeld. Tijdens de introductieweek worden sleutelhangers uitgedeeld. Past de sleutelhanger op een van de deuren die tijdens die week op diverse plekken in de stad staan, dan kan worden deelgenomen aan een digitale wedstrijd. De deelnemer die de meeste likes op Facebook en het hoogste aantal retweets op Twitter scoort, wint een campuscontract.

Trefwoorden