Overslaan en naar de inhoud gaan

170 tijdelijke sociale huurwoningen op sportpark Poelenburg in Zaandam

Image

Woningcorporatie Rochdale bouwt 170 tijdelijke sociale huurwoningen op sportpark Poelenburg in Zaandam. De flexwoningen blijven daar maximaal 15 jaar staan. Circa driekwart van de woningen is bestemd voor Zaanse starters; de rest gaat naar statushouders en spoedzoekers.

"De wooncrisis vraagt om snelle en flexibele oplossingen zodat meer mensen een dak boven hun hoofd krijgen. Na de Noorderveenweg in Assendelft is dit de tweede locatie voor flexwonen in de gemeente. Een groot deel van de tijdelijke woningen gaat naar Zaanse starters. Dat zijn mensen waarvoor het erg lastig is om een woning te vinden door de lange wachtlijst voor een sociale huurwoning. Flexwoningen bieden woningzoekenden een kans om sneller een woning te vinden”, aldus wethouder Harrie van der Laan:  

De gemeente wil nog dit jaar de grond bouw- en woonrijp maken. De verwachting is dat de tijdelijke woningen over ruim een jaar in gebruik kunnen worden genomen. Op de langere termijn wil Zaanstad permanente woningbouw realiseren op sportpark Poelenburg. De komst van de flexwoningen ziet de gemeente als een eerste stap in de ontwikkeling van een gemengd gebied om te wonen en te sporten. 
Door financiële steun van het Rijk en huurinkomsten voor de locatie verwacht de gemeente de tijdelijke woningen budgetneutraal te kunnen realiseren. 
 

Trefwoorden