Overslaan en naar de inhoud gaan

180 woningen in Amsterdamse Wildemanbuurt van aardgas af 

Image

De Alliantie heeft de 180 woningen van complex Klarenburg in de Wildemanbuurt in Amsterdam Nieuw-West aardgasvrij gemaakt. Dit betekent dat de verwarming en het warmwaterbereidingssysteem zijn vernieuwd en dat bewoners voortaan elektrisch koken. Voor Klarenburg heeft de Alliantie gekozen voor aansluiting op stadswarmte als duurzame energiebron.

 
“We zetten ons in voor de verduurzaming van onze woningen, met als doel onze huurders een woning te bieden die klaar is voor de toekomst. Bewoners plukken daar de vruchten van met verbeterd comfort. Hierdoor verbetert hun woonervaring aanzienlijk”, aldus Björn Smits van Beijeren, manager Vastgoed regio Amsterdam & Almere.

Om de bewoners te helpen wennen aan elektrisch koken, werden kookworkshops georganiseerd in samenwerking met stichting !WOON en The Beach 3. De overgang naar aardgasvrije verwarming past bij het streven van de gemeente om Amsterdam uiterlijk in 2040 aardgasvrij te maken. De verduurzaming van de Klarenburgflat is met diverse renovatiewerkzaamheden gecombineerd, zoals een betere ventilatie om schimmelvorming in de badkamer te voorkomen. De aanpassing van het complex nam ruim een jaar in beslag.