25 koopwoningen en 13 sociale huurwoningen in Watergang

25.08.17
25 koopwoningen en 13 sociale huurwoningen in Watergang
25 koopwoningen en 13 sociale huurwoningen in Watergang

Aan de rand van Watergang, onderdeel van de gemeente Waterland, is een begin gemaakt met de uitvoering van plan Het Riessenveld. Binnen dit project verrijzen 39 woningen, waarvan 13 sociale huurwoningen. Wooncompagnie realiseert op het vroegere terrein van een transportbedrijf vier eengezinswoningen en negen appartementen, die naar verwachting eind derde kwartaal 2018 worden opgeleverd.

Het bouwplan kwam tot stand door samenwerking tussen initiatiefnemers Arno en Heidi Mommer, de gemeente Waterland en Wooncompagnie. "‘Het is bijzonder om betrokken te zijn bij de ontwikkeling van een bouwplan op de plek waar mijn schoonouders ooit woonden," zegt Arno Mommer. Riessenveld verwijst naar de overleden transportondernemer Henk van Riessen.

Wethouder Jean van der Hoeven zegt erg blij te zijn dat er in de gemeente Waterland weer dertien nieuwe sociale huurwoningen bijkomen. "In deze gemeente is veel behoefte aan dit soort woningen. Het is fijn dat het is gelukt om ook in dit mooie, kleinschalige plan sociale huurwoningen te realiseren." Alle woningen binnen het plan zijn ontworpen door architectenbureau W3 uit Broek in Waterland en vallen op door een karakteristieke Waterlandse bouwstijl.

NUL20 nieuws

Laatste nummer

AEDES NIEUWS