Overslaan en naar de inhoud gaan

288 sociale huurwoningen opgeleverd bij metrostation Amsterdam Noord

Image

In Amsterdam-Noord is op kavel Z1 een 70 meter hoge woontoren met daarin 288 sociale huurwoningen en drie bedrijfsruimtes opgeleverd. Het complex staat op de hoek van de Elzenhagensingel en de Gare du Nord, nabij metrostation Noord en het winkelgebied Buikslotermeerplein.

Een deel van deze woningen is gericht op mensen die extra zorg nodig hebben, zoals bijvoorbeeld bewoners met een licht verstandelijke beperking en vier grote rolstoelwoningen. Bij 58 woningen krijgen woningzoekenden die werkzaam zijn in de zorg, het onderwijs of bij de politie voorrang. Hetzelfde geldt bij 58 andere woningen voor ouderen die op zoek zijn naar een nieuwe woning. De overige woningen worden aangeboden via WoningNet. Alle woningen zijn per lift bereikbaar, gelijkvloers en voorzien van buitenruimte. De woningen zijn gasloos en worden aangesloten op het stadswarmtenet.

Kavel Z1 is een ontwikkeling van CZAN, de ontwikkelcombinatie van Blauwhoed en gebiedsontwikkelaar AM. De Alliantie Ontwikkeling nam het plan van CZAN af, gaf bouwbedrijf Van Wijnen opdracht om het te bouwen en draagt binnenkort de woningen over aan de Amsterdamse woningcorporatie de Alliantie. Het ontwerp is van Groosman Architecten. Het wooncomplex is in verschillende delen opgeleverd en de eerste bewoners hebben hun nieuwe woning al betrokken. In het gebouw zijn 128 tweekamer, 142 driekamer- en 18 vierkamerwoningen, waaronder de vier rolstoelwoningen.

Het CAN-gebied ligt tussen de Nieuwe Purmerweg, de Ring A10, het Olof Palmeplein en het Noordhollandsch Kanaal en wordt in fasen ontwikkeld. In het hart van CAN ligt het nieuwe metrostation Noord van de Noord/Zuidlijn.