380 nieuwe woningen op sportveld Oostzijderveld Zaanstad

22.01.18
380 nieuwe woningen op sportveld Oostzijderveld Zaanstad

De gemeente Zaanstad wil op het voormalige VVZ-terrein ten noorden van de A7 380 nieuwe grondgebonden woningen en appartementen bouwen. Het gaat om zowel koop- als (sociale-)huurwoningen en er zal ook ruimte voor winkels en bedrijven zijn. De gemeenteraad besluit hier volgende maand over. Na een positief besluit kan de overeenkomst tussen gemeente en ontwikkelaar Timpaan/Ontwikkeladviseur worden getekend.

Oostzijderpark wordt een wijk met groen, water en alle functies in de buurt. De te bouwen woningen zullen gasloos zijn en worden aangesloten op het nog aan te leggen warmtenet. De nieuwe woonwijk op het voormalig VVZ-terrein tussen station Kogerveld, brandweerkazerne en A7 draagt volgens de gemeenten zo bij aan de ambities op het gebied van duurzaamheid. Het door LAPLAB ontwikkelde plan voorziet in een 'wijk met een cultuur van ontmoeten, maken en doen'. De woningbouw moet Zaanse inwoners mogelijkheden bieden voor doorstroming. Tegelijkertijd moet de wijk interessant zijn voor nieuwe bewoners uit de Metropoolregio. De verkoop van de eerste woningen start in het begin van 2019.

De ontwikkeling van het voormalige sportterrein loopt vooruit op het gebiedsperspectief dat door de gemeente voor MAAK.Zaanstad voor de wijk Kogerveld wordt opgesteld. MAAK.Zaanstad heeft tot doel om samen met inwoners, organisaties, sportverenigingen en bedrijven te zorgen dat Zaanstad ook op de lange termijn een stad is waar mensen zich thuis voelen en met plezier wonen, werken en leren. De nieuwe woonwijk komt vlakbij station Zaandam Kogerveld.

NUL20 nieuws

Laatste nummer

AEDES NIEUWS