Overslaan en naar de inhoud gaan

550 extra studentenwoningen op Spinozacampus in Zuidoost

Image

De Spinozacampus in Amsterdam-Zuidoost wordt uitgebreid met ruim 550 studentenwoningen. Belegger Haerzathe heeft daarover een overeenkomst afgesloten met het stadsdeel. De woningen bieden huisvesting aan internationale studenten van Hogeschool InHolland.
Vorig jaar werd de Spinozacampus met 700 studentenwoningen feestelijk geopend. Met de uitbreiding van de studentenwoningen in Echtenstein en Daalwijk ontstaat in de D-buurt een waar studentendorp.
De Hogeschool InHolland in Diemen start in het najaar met een internationale opleiding, voor voornamelijk buitenlandse studenten en zag graag dat er meer studentunits in de buurt van de Hogeschool werden gerealiseerd. Studentenhuisvester DUWO zal de woningen de komende 16 jaar verhuren aan de internationale studenten van de Hogeschool InHolland.
Aannemer Plegt-Vos bouwt de woningen. Ze zullen op eenzelfde modulaire wijze worden gebouwd als de bestaande woningen op de Spinozacampus. Bij de studentenwoningen komen units met daarin onder meer een gemeenschappelijke ruimte en een wasserette. Naar verwachting start de bouw van de woningen eind 2014 en zullen de woningen in september 2015 worden opgeleverd.