800 nieuwe studentenwoningen in Amsterdam Nieuw-West

20.01.15
800 nieuwe studentenwoningen in Amsterdam Nieuw-West

De Duitse ontwikkelaar en investeerder International Campus AG heeft een overeenkomst gesloten met stadsdeel Nieuw-West voor de bouw van ruim 800 studenten- en jongerenwoningen op het braakliggende terrein naast NS-station Lelylaan. Start van de bouw is gepland voor september 2015. In de eerste helft van 2017 moeten de woningen in gebruik worden genomen.
Het terrein naast station Lelylaan ligt al sinds 2008 braak. Eerdere plannen voor deze locatie kwamen stil te liggen toen investeerders zich vanwege de crisis terugtrokken. “In Amsterdam is een groot tekort aan goede en betaalbare studentenhuisvesting en huisvesting voor net afgestudeerden. Met de ontwikkeling aan de Lelylaan draagt IC bij aan het faciliteren van behoud van kennis in de stad,” aldus Wouter van den Eijnden, managing partner van IC Netherlands.
De woningen voor studenten en young professionals krijgen een oppervlakte van 27 m2 tot 54 m2. In de plint van het complex wil IC horecavoorzieningen vestigen. Stadsdeelbestuurder Mauer is zeer ingenomen met de bouwplannen. Daardoor wordt de omgeving van het station levendiger en interessanter.

NUL20 nieuws

Laatste nummer

AEDES NIEUWS