89 nieuwe sociale huurwoningen in Kop West Purmerend

16.12.2020
Image

Rochdale is begonnen aan de bouw van Pont Neuf, een appartementencomplex met 89 sociale huurwoningen voor merendeels 1- en 2-persoonshuishoudens. Het gebouw komt te staan in Kop West, een nieuwbouwlocatie vlakbij het historisch centrum van Purmerend.

De woningen in Pont Neuf hebben een gemiddeld gebruiksoppervlak van 45 m2. Voor Purmerendse begrippen is dat relatief klein, aldus de corporatie. Maar voor kleine huishoudens vormt de nieuwbouw een welkome aanvulling op de woningvoorraad. Pont Neuf wordt eind 2022 opgeleverd.
Het nieuwe complex past goed binnen de nieuwe prestatieafspraken die zijn gemaakt tussen de woningcorporaties, huurdersverenigingen en de gemeente Purmerend. Rochdale bezit op dit moment bijna 2.100 woningen in Purmerend. Het is de ambitie om te groeien, met name met extra woningen van maximaal 60 m2.
“De druk op onze woningmarkt is enorm, vooral in de sociale sector. Purmerenders moeten veel te lang wachten op een sociale huurwoning. Daarom ben ik zo blij dat we weer sociale huurwoningen toevoegen. Hier krijgen straks minimaal 90 mensen een plek”, aldus wethouder Thijs Kroese.