ABP belegt in The Student Hotel Amsterdam City

29.09.15
ABP belegt in The Student Hotel Amsterdam City
update 30 september 10.20 uur

Het Algemeen Burgerlijk Pensioenfonds (ABP) investeert 100 miljoen euro in The Student Hotel, een aanbieder van studentenhuisvesting in onder meer Amsterdam.Het ambtenarenpensioenfonds krijgt een belang in het bedrijf en belegt in de vestiging Amsterdam City.

The Student Hotel investeert het ABP-kapitaal in de ontwikkeling van nieuwe vestigingen in binnen- en buitenland. Momenteel biedt het bedrijf ruim tweeduizend kamers aan in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag en worden studentenkamers ontwikkeld in Groningen, Eindhoven en het Italiaanse Florence. Dankzij de nieuwe investeerder kijkt The Student Hotel ook naar mogelijkheden in Utrecht, Maastricht en Delft."De aanvulling van ABP op ons kapitaal stelt ons in staat om in de komende drie tot vijf jaar 10.000 kamers te realiseren in de belangrijkste Europese studentensteden", aldus oprichter Charlie MacGregor.

DWARS Amsterdam (GroenLinks jongeren) heeft bedenkingen bij het beleggingsbeleid van het ABP. “Een van de pijlers van ABP is maatschappelijk verantwoord beleggen. Waarom kiest het pensioenfonds dan voor luxe huisvesting waar huurdersrechten uitgekleed worden? Zo verzwak je de positie van de Amsterdamse student,” laat voorzitter Lyle Muns weten. DWARS Amsterdam roept de gemeente om via het erfpachtstelsel de bouw van meer betaalbare studentenwoningen te stimuleren. Bovendien zouden beleggingsfondsen als het ABP hun pijlen meer moeten richten op maatschappelijk verantwoorde huisvestingsinitiatieven.

NUL20 nieuws

Laatste nummer

AEDES NIEUWS