Overslaan en naar de inhoud gaan

Acht jonge architectenbureaus strijden om ontwerp huurwoningen Oostenburg

Image

Stadgenoot heeft acht jonge architectenbureaus geselecteerd voor de volgende ronde van het ontwerpatelier voor woningbouw op Oostenburg. Architectuur MAKEN (Rotterdam), Bureau Fraai (Amsterdam), Common Practice (Amsterdam), HOH (Amsterdam), LAA (Amsterdam), Raamwerk (Gent), Studio Spacious (Amsterdam) en The way we build (Amsterdam) mogen een presentatie verzorgen. Uiterlijk 4 september 2017 wordt bekend welke bureaus zijn geselecteerd voor de uiteindelijke deelname aan het ontwerpatelier.

Stadgenoot vraagt de jonge architecten om met een stoer en duurzaam ontwerp te komen en daarbij zo mogelijk ook de beoogde bewoners te betrekken. De komende jaren wordt Oostenburg ontwikkeld tot een nieuwe stadswijk waar gewoond en gewerkt wordt. Op de kavels 2 en 8 komen in totaal circa 220 sociale en middensegment huurwoningen, die volgens de corporatie aantrekkelijk moeten zijn voor ouderen en jongeren.

De selectie van jonge architecten wordt begeleid door de stichting Architectuur Lokaal en de supervisor van de gemeente Amsterdam, die in de gaten houdt of de ontwerpen passen binnen de gewenste beeldkwaliteit. De selectiecommissie beoordeelt de ontwerpen en kiest welke architecten definitief een ontwerpopdracht krijgen.