Almere krijgt ook een 'Oranje Huis'

19.06.15
Almere krijgt ook een 'Oranje Huis'

In Almere Poort bouwt woningcorporatie de Alliantie het Oranje Huis: een blijf-van-m’n-lijf-huis nieuwe stijl, tijdelijk onderdak voor personen die te maken krijgen met huiselijk geweld. Midden in de buurt, gericht op het hele gezin en met hulp op maat uitgevoerd door Blijf Groep. Het Oranje Huis heeft een regionale functie voor zowel Flevoland als Gooi en Vechtstreek. Het biedt waar nodig ook opvang aan vrouwen en kinderen uit andere delen van het land.

Flevoland en Gooi en Vechtstreek hebben afgelopen jaren veel energie gestopt in het mogelijk maken van het Oranje Huis. Op dinsdag 16 juni bekrachtigden beide regio's de samenwerking met elkaar, Blijf Groep en de Alliantie met het ondertekenen van een overeenkomst.
Het nieuwe pand komt op de hoek van de Zwedenstraat en de Europalaan in Almere. Deze plek is mede gekozen vanwege de goede bereikbaarheid: dicht bij NS-station Almere Poort en autosnelweg A6.
De bouw start naar verwachting rond maart 2016. Ongeveer een jaar later, in het eerste of tweede kwartaal van 2017, is de oplevering. In het pand is straks plek voor twee noodbedden, tien crisisopvangplaatsen en vijftien plaatsen voor begeleid wonen.
De Alliantie realiseerde al eerder een Oranjehuis in Amsterdam op het Hallenterrein in Stadsdeel West.

NUL20 nieuws

Laatste nummer

AEDES NIEUWS