Altera koopt 228 appartementen in centrum Zaandam

01.06.18
Altera koopt 228 appartementen in centrum Zaandam

Altera Vastgoed koopt van Stebru en Impact Vastgoed 228 huurappartementen in het binnenstedelijke nieuwbouwproject Zaanse Helden aan het Mahoniehout in Zaandam.

De locatie is in 2017 door Stebru en Impact aangekocht ten behoeve van de herontwikkeling van bedrijventerrein naar woonwijk. Het totale plan bestaat uit meerdere appartementengebouwen op een inpandige parkeergarage. Op het dek tussen de woontorens wordt een daktuin aangelegd. De aankoop van Altera betreft drie gebouwen met appartementen van 63 tot 84 m2 met terras of balkon. De woningen van Altera zijn gasloos en voorzien van een duurzaam WKO-systeem. Op de daken van de appartementengebouwen worden zonnepanelen gelegd. Alle appartementen worden in de vrije sector verhuurd.

Het project De Zaanse Helden levert een bijdrage aan de woningbouwambitie van Zaanstad van duizend woningen per jaar. De ontwikkeling sluit tevens goed aan op de ambitie van de gemeente om van het gebied ten westen van het station Zaandam een nieuwe woonwijk te maken als onderdeel van het stadscentrum.

NUL20 nieuws

Laatste nummer

AEDES NIEUWS