AM en ASR verwerven locatie Cruquiusweg Amsterdam-Oost

04.12.15
AM en ASR verwerven locatie Cruquiusweg Amsterdam-Oost

Gebieds- en vastgoedontwikkelaar AM heeft het terrein van United Technologies Corporation (UTC) aan de Cruquiusweg in Amsterdam verworven. Zij gaat de huidige locatie van Chubb Fire & Security transformeren naar een levendig woon- en werkgebied. ASR Vastgoed vermogensbeheer zal circa 40 procent van de woningen in het plan afnemen.

De verwerving past volgens Ronald Huikeshoven, directeur AM Noordwest, bij de strategie om de activiteiten in het economisch kerngebied in Nederland te intensiveren. De Cruquiusweg ondergaat een complete gedaantewisseling. "Als meest zuidelijke schiereiland van het Oostelijk Havengebied heeft het de potentie om van een verouderde industriële locatie te transformeren naar een aantrekkelijk gebied om te wonen, werken en verblijven", aldus Huikeshoven. Voor de verworven locatie van 1,3 hectare heeft AM in samenwerking met KCAP Architects & Planners en ASR Vastgoed vermogensbeheer een planvisie gemaakt. Op basis van het business model 'I AM YOU', waarbij ontwikkeld wordt op basis van conceptuele kracht, innovatie en co-creatie, zal zij de plannen de komende periode in samenwerking met de omwonenden, de gemeente Amsterdam en andere belanghebbenden verder uitwerken. Het beoogde programma bestaat uit koop- en huurwoningen, gecombineerd met werk- en commerciële ruimten.

Het Cruquiusgebied wordt in hoog tempo getransformeerd. Afgelopen week nog gaf Amvest het startsein voor de bouw van twee woongebouwen met in totaal tweehonderd appartementen en een kantoorgebouw. Uiteindelijk wil Amvest op het laatste schiereiland van het Oostelijk Havengebied 1500 woningen bouwen.

Zie ook: Eilandgevoel op voormalig industrieterrein (NUL20 november 2015)

NUL20 nieuws

Laatste nummer

AEDES NIEUWS